Kunstiakadeemia avalike suhete juht Solveig Jahnke ütles BNS-ile, et alates ajast, mil akadeemia alustas uue hoone projekti ettevalmistamisega Tartu maanteel, on olukord nii majanduses kui kinnisvaraturul palju muutunud. "Soovime muutunud oludes teha õige otsuse," selgitas ta.

Jahnke lisas, et akadeemiale on uue õppehoone asukohtadena välja pakutud mitmeid alternatiive, kuid kõik need andmed on esitatud erineval moel ja neid ei ole võimalik adekvaatselt võrrelda. "Praegu ongi meie eesmärgiks kaardistada olukord, et vastavalt meie seatud parameetritele erinevaid alternatiive hinnata."

Alternatiivide küsimine toimub Jahnke sõnul koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga, kelle sooviks oli, et akadeemia tutvuks ka teiste võimalustega.

Jahnke rõhutas, et alternatiivide otsimisega ei ole akadeemia loobunud senisest plaanist uus hoone ikkagi Tartu maanteele püsti panna. "Uued alternatiivid on kaalukausil juba tehtud ajalise, rahalise ja intellektuaalse panusega senisesse projekti," selgitas ta.

Jahnke sõnul on võimalik ka see, et sobiva alternatiivi olemasolul loobub akadeemia praegusest uue hoone projektist ja rekonstrueerib mõne olemasoleva hoone. "Kui me läheme aga teise projekti peale, peame arvestama ajaga, mis meil läheb seal projekteerimise ja muude ettevalmistustööd peale," selgitas ta.

Pakutavate alternatiivide puhul hindab akadeemia muuhulgas nii asukohta, suhet linnaruumi, erinevaid mahtusid ja ajakulu. "Soovimegi saada andmeid vastavalt meie soovitud paremeetritele, et need tabelisse kanda ning teha siis miinused ja plussid õigetesse kohtadesse," rääkis Jahnke.

Millal akadeemia uue õppehoone asukoha suhtes otsuse langetab, ei soovinud Jahnke hetkel prognoosida. Ta lisas, et raha hoone rajamiseks soovib akadeemia küsida järgmisest Euroopa Liidu struktuurivahendite eraldamise taotlusvoorust, mis avatakse 2014. aastal.

Akadeemia ootab pakkumisi võimalike alternatiivide kohta 26. juunini.