Venelased toodavad ka ise jalaväe lahingumasinaid, neist uusimaid BMP-3 tüüpi masinaid on Venemaa üsna edukalt ka eksportinud, peamiselt küll arengumaadesse.

Kunnas ei osanud ilma tehniliste küsimustega lähemalt tutvumist öelda, miks venelased nüüd jalaväe lahingumasinaid välismaalt tahavad osta ja miks just Soomest. Ta juhtis aga tähelepanu, et 500 masinat on Venemaa jaoks üsna väike hulk ning suurema osa oma relvastusest toodavad nad ikka ise. Ta imestas, miks ei täiusta venelased oma relvastust, vaid tahavad seda välismaalt osta.

Vene relvajõudude juhataja armeekindral Nikolai Makarov esines mõne nädala eest Soomes ebatavaliselt terava sõnavõtuga, milles hoiatas Soomet koostöö eest NATOga ja pani kahtluse alla Soome õigust korraldada Ida-Soomes sõjaväeõppuseid.

Kunnas lausus, et Venemaa taolised sõnavõtud pole haruldased, ent enamasti on need olnud suunatud Balti riikide ja mitte Soome pihta. Kuna Venemaa on aga oma tähelepanu suunamas läänesuunalt loodesuunda, kus asub ka Soome, siis paratamatult jääb ka Soome Venemaale järjest enam ette.