Waakside pere on ta tundnud juba aastakümneid ja vana tuttavana ei osanud ta isegi aimata, mis täpsemalt saatuslikul päeval juhtuda võis, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Tegu oli täiesti tavaliste inimestega ja kui kirjutatakse tema [Ago Ursel Waaksi] kohta näiteks, et tal on habe, luges koraani, järelikult on ta islamiäärmuslane, siis see jutt küll nüüd päris paika ei pea,” sõnas Kunnas. “Habe oli tal küll ja võis ka koraan kodus olla, aga islamiusuline ta küll ei olnud.”

Ago Ursel Waaks oli töötanud varem Piusa liivakaevanduses, kuid viimaste aasta jooksul muutus ta üha eraklikumaks. “Ma käin iga kuu maal, aga ma ausalt öeldes ei mäletagi, millal teda viimati nägin,” meenutas Kunnas. “Ma küsisin ka ema käest, kas ta teab midagi, aga ka tema ei osanud midagi täpsemalt arvata.”

Orava vald on ääremaa ja seetõttu on ka sealt paarikümne aasta jooksul töö ja tegevuse puudumise tõttu lahkunud veerand esialgsest elanikkonnast. Nagu igal pool, kus on tööpuudus, aga ka lähedal asuva madalamate hindadega Venemaa tõttu tuleb vallas ette salakaubandust.

“Eks seal neid kohalikke viinavedajaid ja muid selliseid ikka on, kuid nagu ütles mu ema, et ükski kohalik nii loll küll olla ei tohiks, et enda koju vaheladu tegema hakkaks,” lisas Kunnas.