Eelnevalt tuleks ehitada välja uus linnak Jägalas ning taastada väeosa ka Lääne-Eestis kunagi suletud Pärnu pataljoni asemel. Ka kaitseliidule vajalikud lasketiirud ja muu infrastruktuur tuleks välja ehitada ning kaitseväe harjutusväljakud peavad samuti valmima, lausus Kunnas Delfile.

Kunnase sõnul on sama asja juba varem arutatud, ent see on alati jäänud selle taha, et on olnud palju olulisemaid asju, mida ehitada.

Kaitseväe peastaabi Tallinna bussijaama taga asuval suurel krundil on iseenesest olemas üks vana kivimaja, mille asemel on mõeldud uut kaitseministeeriumi maja ehitada. Kunnase arvates pole kolimise mõttel endal viga midagi, sest teeks koostöö lihtsamaks, ent enne tuleb lihtsalt kiireloomulisem taristu valmis ehitada.

Ta oletas, et raha uue ministeeriumi maja ehitamiseks võib tekkida alles järgmise kümnendi alguses, ent halval juhul isegi järgmise kümnendi lõpus.

Peaminister Andrus Ansip ütles pärast kaitseministeeriumis toimunud tulistamist, et kaitseministeerium vajab uut hoonet.

Tuleviku tarvis tuleks hakata mõtlema uue kaitseministeeriumi hoone ehitamise peale. "Vanad plaanid tuleb taas arutusele võtta," ütles Ansip Delfile.

Kaitseministeeriumi hooned on tavaliselt paremini turvatud. Praegust kesklinnas asuvat maja ei ole võimalik nii hästi turvata.