Kaardiomanike poolt on praeguseks käibele võetud umbes neljandik välja antud kaartidest – sõidu valideerimiseks on oma ühiskaarti kasutanud 15 774 inimest, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Lisaks ühiskaardile saab ühistranspordis sõiduõiguse realiseerimiseks kasutada ka 4980 elektroonilist õpilaspiletit. Seega on praeguseks võimalik ühistranspordis kasutada kokku ligi 49 000 uudset elektroonilist sõiduõiguse registreerijat.

Järgmisest aastast saavad kõik tallinlased ühistransporti tasuta kasutada. Tasuta sõidu õiguse tõendamiseks tuleb ühistransporti kasutavatel tallinlastel soetada endale isikustatud ühiskaart ning sellega iga sõit ühissõidukisse sisenemisel valideerida ehk registreerida.

Tasuta sõidu õiguse saavad sõltumata elukohast ka kõik kuni 19-aastased õpilased (kaasa arvatud), kelle rahvastikuregistri järgne elukoht on Eesti Vabariik.

Jätkuvalt saavad elukohast sõltumata Tallinna ühistranspordis tasuta sõita ka kõik seni tasuta sõidu õigust omanud sõitjategrupid, kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on Eesti Vabariik.

Ühiskaardi saab soetada näiteks R-kioskist, Selveri, Prisma või Maxima kauplustest, postkontoritest või linnavalitsuse teenindussaalist.

Tallinnas asuvad Eesti Posti kontorid väljastavad 65-aastastele ja vanematele isikutele ühiskaardi tasuta. Teised peavad müügipunktis ühiskaardi eest tasuma 2 € ja lisaks 1 € kaardi isikustamise eest. Isikustamine internetis www.pilet.ee lehel on tasuta.

Pensionärid saavad järgmisest aastast isikustatud Ühiskaardi alusel OÜ Euroapteek apteekidest kaupadelt aasta jooksul kuni 52 euro ulatuses hinnasoodustust.