Pühapäeva õhtuks 56 inimese elu nõudnud puupiirituse mürgituse tõttu on Pärnu haigla intensiivravi palatis veel neli mürgituseohvrit, üks neist väga raskes seisus, kirjutas Eesti Päevaleht.

“See, et nad elus on, ei tähenda veel midagi, ühe haige seisund on üsna lootusetu,” kirjeldas haigla valvearst Vilme Truija, kes ei soovinud paranemisperspektiividest veel rääkida. “Meie kogemus on selliste ennustuste tegemiseks liiga väike,” nentis ta.

Mitmete Pärnu haiglas ravil oleva patsiendi silmanärvid on mürgistuse tõttu sedavõrd kannatada saanud, et nad ei näe enam. Tartu Ülikooli kliinikumi intensiivravi palatis oli mürgitatuid pühapäeva pärastlõunaks viis. “Need, kes meil on, on ikka üliraskes seisus,” ütles valvearst Robert Suik.

Üks intensiivravipalatis olijatest on teadvusel. “Kuni nende aju seiskunud pole, võib neid ikka elusateks lugeda,” ütles Suik, kelle sõnul invaliidsus selliste patsientide puhul kindlasti välistatud pole.

Mustamäe haigla intensiivravi dispetšer Sirje Kuusalu märkis, et nende osakonnas on salaviinatragöödia tagajärjel neli koomas patsienti, ülejäänud on haigla eri osakondadesse või Pärnu haiglasse ravile pääsenud.

Ükski Mustamäe haigla patsientidest ei ole pimedaks jäänud. “Teine suurem kahjustus, mis neile jääda võib, on neerukahjustus, aga selle kohta ei tea ju veel, millal see välja lööb,” rääkis Kuusalu, “patsiente on olnud väga erinevaid ning nende raskusaste sõltub joodud alkoholi kogusest.”

Viimase ööpäevaga Eestis mürgitusega kedagi haiglasse ei toodud. “Meie intensiivraviosakonnas suri laupäeva öösel vastu pühapäeva üks inimene, uusi haigestunuid pole juba üle ööpäeva juurde tulnud,” rääkis Pärnu Truija.

Truija sõnul on intensiivravist mitu inimest hästi paranenud ja saadetud ravile haigla teistesse osakondadesse. “Nende paranemistulemused on head ja meil pole olnud põhjust neid teistesse haiglatesse saata,” kinnitas ta.

Tartu Ülikooli kliinikumi valvearst Suik nentis, et järk-järgult lahkub ka neilt haiglast paranevaid patsiente.

Tallinna Pelgulinna haigla intensiivravisse polnud pühapäeva pärastlõunaks enam mürgitatuid jäänud.

Rakvere haiglasse pöördus nädalavahetusel kaks patsienti, kes kartsid endal metanoolimürgitust. Peaarsti Sirje Kiisküla sõnul lükkasid analüüsid sellekohased kahtlustused ümber.