Delfi ja EPL-i andmetel oli perekond militaarhuvidega. Isa käis ringi laigulises vormis, kuid kaitseliitu ta ei kuulunud. Kriitikat poja kooli kaasa võetud noa osas ta heaks ei kiitnud.

Samuti ei meeldinud isale, et aprillis koolis toimunud politseireidi käigus võtsid politseinikud kaasa tema poja, sest tema seljakotist leiti pussnuga. 

Delfi andmetel on õpetaja surnuks tulistanud Vahur suur füüsikahuviline ja käis ka teaduskoolis. Tuttavate sõnul on noormees tark, aga väga vaikne. Laupäeval 25. oktoobril käis Vahur ka Taibukate koolis, kus õppis bioloogiat ja füüsikat.

Täna toimunud pressikonverentsil esitati küsimus, kas isa saab karistada, sest relv sattus poja kätte. Politsei sõnul saab vastuse pärast menetlustoimingute tegemist.

Veel öeldi pressikonverentsil, et aprillis toimunud reid tekitas kohalikus kogukonnas resonantsi, mis nõudis vastuseid. Kogukond küsis, kas operatsioone peab läbi viima ja kas just selliselt. Politsei vastus oli jah, neid peab läbi viima ja just sel viisil.

Politsei tuletas veel meelde, et tuleb tähele panna, millest inimene kirjutab ja räägib ning kui on kahtlusi, et ta võib olla vägivaldne, siis tuleb sellest politseile teada anda.