“Res Publica sotsiaaltöörühmalt, kuhu kuulub ka Pomerants, on heakskiit minu määramise kohta olemas,” ütles Pärnu kiirabi peaarstina töötanud Mand esmaspäeval BNS-ile.

Ametlikult kinnitamata andmetel on valitsus kaalunud Mandi tema erakonnakaaslase Marko Pomerantsi abiministriks kinnitada eeloleval neljapäeval. Tegemist oleks esimese abiministri koha täitmisega.

Mand rääkis, et Res Publica fraktsiooni esimehe Taavi Veskimägi sõnul on tema nimetamine lähiaja küsimus. Veskimägi asub ise Tõnis Paltsu asemel rahandusministri kohale.

Abiministrina hakkab Mand enda sõnul peaasjalikult tööle tervishoiu alal. “See mis oli kunagine tervishoiuministeeriumi haldusala,” tähendas Mand, kes oli sotsiaalministri abiministri kandidaatide hulgas juba suvel, enne selle ametikoha seadustamist.

Pärnu metanoolitragöödia ajal laiemale avalikkusele tuntuks saanud Mand kogus kevadistel riigikogu valimistel 5873 häält, lüües sellega enamikku tuntud poliitikuid. Tema asemele on õigus riigikokku pääseda Kilingi-Nõmme linnapeal Aivar Õunal.

Abiministri palkamist pole välistanud ka keskkonnaminister Villu Reiljan ja põllumajandusminister Tiit Tammsaar Rahvaliidust ning haridus- ja teadusminister Toivo Maimets Res Publicast.

Nende abiministrite kandidaatide kohta pole veel kindlaid andmeid, kuigi spekuleeritud on mitme nimega.

Lisaks on Tiit Tammsaar hiljuti rääkinud, et kaalub abiministri asemel põllumajandusministeeriumisse kolmanda asekantsleri koha loomist.