Arhitektuuri aastapreemia pälvis arhitektuuribüroo KOKO Arhitektid OÜ vesilennukite angaaride ja Tallinna teletorni rekonstrueerimise eest, teatas kulka kantseleijuht Merle Liivand BNS-ile.

Audiovisuaalse kunsti aastapreemia sai Sulev Keedus dokumentaalfilmi "Varesesaare venelased" eest ja helikunsti aastapreemia läks dirigent Paavo Järvile Järvi festivali organiseerimise ja eesti muusika tutvustamise eest maailmalavadel.

Kulka kirjanduse aastapreemia pälvis lastekirjanik Aino Pervik raamatute "Proua O imekspanemised", "Kirjatähtede keerukas elu", "Klabautermanni mure" ja "Rändav kassiemme" ning jõudsa kirjandusliku tegususe eest.

Kehakultuuri ja spordi aastapreemia läks treener Üllar Põvvatile pikaajalise tulemusliku töö eest veemotospordi arendamisel ning möödunud aasta väga heade tulemuste eest.

Kujutava ja rakenduskunsti aastapreemia said Timo Toots, Marge Monko ja Sigrid Viir Visible Solutions OÜ-st Eesti silmapaistva esindamise eest rahvusvahelisel nüüdiskunsti areenil.

Näitekunsti aastapreemia pälvis heategevusfond Aitan Lapsi heategevusprojekti eest, mis kingib teatrielamuse vähekindlustatud lastele ja rahvakultuuri aastaauhind läks silmapaistvale kultuuripärandi hoidjale Helgi Põllole.

Kõigi aastapreemiate suurus on 7000 eurot.

Lisaks aastapreemiatele anti reedel välja ka sihtkalpitalide aastapreemiad, mille kogusumma oli 116 950 eurot.