80 000-kroonise peapreemia laureaadid on rahvakultuuri vallas Tiia-Ester Loitme, näitekunsti vallas Aarne-Mati Üksküla, kirjanduse vallas Toomas Liiv, helikunsti vallas Lilian Semper, kehakultuuri ja spordi vallas Aime Pärnakivi, arhitektuuri vallas Lilian Hansar ning kujutava ja rakenduskunsti vallas Leo Rohlin. Audiovisuaalse kunsti vallas jagati peapreemia Sulev Keeduse, Rein Kotovi ja Katariina Laugu vahel, kes kõik olid seotud filmiga “Somnambuul”.

Peapreemia laureaadid saavad peale rahalise preemia ka Ivar Reimanni ja Agnes Tormi valmistatud klaasist aukirja.

Helikunsti sihtkapital andis 25 000-kroonised preemiad Toivo Tulevile, Toomas Siitanile, Valeri Petrovile, Erkki-Sven Tüürile, Paul Hillierile, Anu Talile, Rein Rannapile, Anne Ermile ja Johannes Jürissonile.

Audiovisuaalse kunsti sihtkapital andis 30 000-kroonise animafilmi auhinna Priit Pärnale ning sama suure dokumentaalfilmi auhinna Andres Maikule ja Jaak Kilmile, 20 000-kroonise lühimängufilmi auhinna Marko Raadile ja sama suure debüüdiauhinna Andrus Tuisule ja Pärtel Tallile ning 50 000-kroonise elutööpreemia Arvo Kruusemendile.

Kehakultuuri ja spordi sihtkapital andis 20 000-krooniseid preemiad Rein Ahunile, Taivu Uljasele, Tõnis Teesalule, Tiit Tammele ning Nikolai Järveojale.

Rahvakultuuri sihtkapitali 10.000-kroonised preemiad said Heli Kallasmaa, Peeter Aas, Jaanus Randma, Meinhard Laks, Mare Kõiva, Raul Talmar, Jaan Ots, Kristin Kuutma, Marina Kossolapova, Krista Talvi, Võru Teatriateljee, Kristiina Rajando ning Ants Viires.

Kujutava ja rakenduskunsti sihtkapital andis 30 000-kroonised preemiad Andres Talile, Katrin Amosele, Urmo Rausile ja Andres Toltsile.

Arhitektuuri sihtkapital andis 30 000-kroonise tegevuspreemia Ants Heinale, 15 000-kroonised sisekujunduspreemiad Hannes Praksile ja Villem Valmele, 15 000-kroonised objektipreemiad Siiri Vallnerile ja Hanno Grossschmidtile ning 10 000-kroonised arhitektuursed eripreemiad Emil Urbelile, Indrek Ermile ja Tiit Nurklikule.

Preemiad andis üle Eesti Kultuurkapitali nõukogu esimees ja kultuuriminister Urmas Paet. Üritusel osales ka peaminister Juhan Parts.

Preemia saajad on eesti kultuuri tipptegijad oma valdkonnas ning pälvisid preemia valdavalt viimase aasta loomingu ja/või töö eest.

Preemiaid antakse välja alates 1995. aastast.

Austamisõhtust teevad saatelõigu Prantsusmaa telekanal France 3 ning raadiojaam Radio France. Erisaade preemiasaajatest on Eesti Televisiooni ekraanil reedel kell 22.