Suur stardiloendus algab Teatri väljakul 31. detsembril kell 22 ning selles saab kaasa lüüa igaüks. Tuleb vaid kas üksi või sõpradega astuda platsile püstitatud valgustatud tribüünile, mille taga särab kultuuripealinna aasta alguseni minuteid lugev elektrooniline kell. Igas minutis teeb fotokaamera ühe pildi ning kella 22–22.30 jõuavad värskelt valminud fotod kahele platsiäärsele hiidekraanile teistelegi vaatamiseks. Oma lähedaste ja sõpradega saab sel moel pilti teha kuni kella 1 öösel, hiljem laetakse fotod internetti.

Ettevõtmise taga on Kunstiakadeemiast pärit Andra Aaloe, Aet Ader, Flo Kasearu, Grete Soosalu ja Rasmus Jurkatam. „Haarame jupikese massi ja valgustame ning salvestame selle indiviidideks. Selleks on meil pingiread, fotokas, taimer, näitamas kaduvat aega kultuuriaasta alguseni, ja ekraan. Pinkidele organiseerub jupike massist, kelle fotokas iga minuti möödudes koos ümbritseva oluga jäädvustab,“ selgitab Flo Kasearu eesseisvat projekti. „Õhtu kulg igavusest eufooriani, soengust kirsani, The Sun'ist helimeheni, tühjusest tunglemiseni saab minuti pealt väljakul viibijaile tagasi peegeldatud. Inimeste kell. Lõpuks on olemas seeria, mis edastab aastavahetuse ja kultuuriaasta saabumise ümber tekkivaid, kuhjuvaid ja öhe lahustuvaid emotsioone,“ räägib kunstnik.

Tallinn 2011 avatseremoonia algab Tallinnas Teatri väljakul 31. detsembril kell 22.30. Esinejate ridades on Kukerpillid, Tanel Padar & The Sun, IIRIS, Trumm-It, Lenna Kuurmaa, Ott Lepland, Trikivabrik, MTÜ Kirbutsirkus ja paljud teised. Õhtujuhid on Lenna Kuurmaa ja Urmas Vaino.