Reformierakonna juhatuse hinnangul peaks välisministrina jätkama Urmas Paet, sotsiaalministrina Hanno Pevkur ning rahandusministrina Jürgen Ligi, teatas BNS.

Kultuuriministri kandidaadiks esitab Reformierakond senise justiitsministri Rein Langi, justiitsministri kandidaadiks erakonna peasekretäri Kristen Michali ja keskkonnaministri kandidaadiks senise riigikogu aseesimehe Keit Pentuse.

Riigikogu aseesimehe kohale esitab Reformierakond senise kultuuriministri Laine Jänese.

Reformierakonna juhatus leidis, et senisest keskkonnaministrist Jaanus Tamkivist võiks saada riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees. Reformierakonna fraktsiooni aseesimeeste kandidaatideks kinnitas juhatus Remo Holsmeri ja Valdo Randpere.

Riigikogu majanduskomisjoni esimeheks esitas Reformierakonna juhatus Kaja Kallase, põhiseaduskomisjoni esimeheks Rait Maruste, kultuurikomisjoni esimeheks Urmas Klaasi, kaitsekomisjoni esimeheks Mati Raidma, Euroopa Liidu asjade komisjoni esimeheks Taavi Rõivase ning julgeolekuasutuste järelevalvekomisjoni esimeheks Peep Aru.

Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL) lõpetasid kaks nädalat kestnud koalitsioonikõnelused kolmapäeval ning leppisid kokku, et erakondadele kuuluvad ametikohad riigikogus ja valitsuses ei muutu.

Reformierakond saab kokkuleppe kohaselt lisaks peaministri kohale ka rahandus-, justiits-, keskkonna-, kultuuri-, sotsiaal- ja välisministri koha. IRL-ile jäävad valitsuses haridus- ja teadus-, kaitse-, majandus- ja kommunikatsiooni-, põllumajandus-, sise- ja regionaalministri koht.

IRL säilitab samuti ka riigikogu esimehe ning Reformierakond riigikogu aseesimehe positsiooni.