Ministrite allkirjad saanud programm on järjekorras juba viies, mis on Hiina ja Eesti vahel alates 1998. aastast sõlmitud.

Uue koostööprogrammiga plaanitakse tutvustada teineteise kultuuripärandit, tegeleda infovahetuse, loovisikute ja kollektiivide vahetuse, kunstinäituste korraldamise kohta ning täpsustab loovisikute ja delegatsioonide ning näitustevahetuse finantseerimistingimused.

Näiteks on programmi raames Eestil kavas Hiinas eksponeerida üht lasteraamatute ja raamatuillustratsioonide näitust ning Eesti arhitektuurifoto väljapanekut. Hiina omalt poolt vahendab Eestisse oma nüüdiskunsti ja rahvakunstinäituse Hiina rahvakunsti muuseumi kogudest.

Lisaks on Eestis plaanis korraldada Hiina filmipäevad ja Hiinas eesti filme tutvustavad päevad. Samuti on pooled lubanud soodustada filmitegijate ja filmide esindatust kummalgi maal toimuvatel rahvusvahelistel filmifestivalidel. Vastavalt Tallinna Ülikooli Balti Filmi-ja Meediakooli ning Hiina Kommunikatsiooniülikooli vahelisele lepingule vahetavad pooled üliõpilasi ja õppejõude.

Pärast kultuurivahetuse programmi allakirjutamist osaleb kultuuriminister Hiina ja Kesk-ning Ida-Euroopa kultuurikoostöö foorumil. Samuti külastavad minister Rein Lang ja kantsler Paavo Nõgene Hiinas sealseid kultuuriasutusi ja kohtuvad nende juhtidega, kus tutvuvad muuhulgas Hiina Rahva Muuseumiga.

17. mail võtab kultuuriminister aga osa Shenzhenis toimuvast Hiina loomemajanduse messist ICIF (International Cultural Industries Fair), kus Eesti disainerid Monika Järg ja Kadri Kruus esitlevad oma kollektsioone. Kultuuriminister Rein Lang viibib Hiina kultuuriminister Cai Wu kutsel ametlikul visiidil Hiina Rahvavabariigis kuni 19. maini.

Kakskümmend aastat tagasi, 1993. aastal allkirjastati Pekingis Eesti Vabariigi Valitsuse ja Hiina Rahvavabariigi valitsuse vaheline kultuuri-, haridus- ja teadusalase koostöö leping, mis on raamdokumendiks selliste kultuurivahetuse koostööprogrammide sõlmimiseks. Esimene kultuurivahetusprogramm Eesti ja Hiina vahel sõlmiti 1998. aastal.