"Tiit Ojasoo on teinud avalduse ja taandanud ennast NO99st. Tema otsust tuleb aktsepteerida. Teatri nõukogul on ülesanne kiiremas korras kinnitada uus juht ja tagada, et teater saaks tööd jätkata," sõnas Saar.

Ojasoo ütles täna hommikul kolleegidele saadetud kirjas, et on korduvalt vabandanud, kuid sellest ei piisa. "Minu veast alguse saanud protsess on hävitamas unikaalset kooslust, Teatrit NO99," sõnas Ojasoo. "Selleks, et säilitada seda kooslust, võimaldada neil erakordsetel inimestel edasi töötada, on ainuke väljapääs tekkinud olukorrast, et ma taandun."

Kõigi parlamendierakondade fraktsioonide esindajad saatsid teisipäeval ühisavalduse kultuuriministrile ja NO99 nõukogule, milles ütlesid, et vägivallatsenud teatrijuht Tiit Ojasoo peaks ameti kaotama. Minister Saar soovitas NO99 nõukogul koguneda uuesti erakorralisele koosolekule, mida nõukogu eile tegigi, kuid seal jäi Ojasoo saatus lahtiseks.

Ojasoo vägivalla ohvriks langenud näitlejanna tegi avalduse, milles kinnitas, et intsident ei ole teatriprojekt ning et ta nõustus kokkuleppemenetlusega, sest soovib eluga edasi minna, andestada ning anda ka teisele poolele võimalus oma eluga edasi minekuks.