“Eestis on tegelik üleminek omaaegselt propagandatelevisioonilt avalik-õiguslikule televisioonile ebaõnnestunud, ja seda kahes punktis. Esiteks ei ole suudetud siiamaani pakkuda avalik-õiguslikule ringhäälingule omast programmi. See puudutab eelkõige uudiseid ja ühiskonnaelu käsitlusi,” ütles kultuuriminister Raivo Palmaru riigikogu kultuurikomisjoni istungil, vahendab ETV24.

Teiseks suuremaks puuduseks pidas Palmaru ETV kui ringhäälinguorganisatsiooni rahavoogude ja programmide maksumuse läbipaistmatust, vahendas riigikogu pressitalitus kultuuriministri sõnu.

RHN-i esimehe Andres Jõesaare sõnul Raivo Palmaru komisjonis midagi konkreetset ETV-le ette ei heitnud.

“Avalik-õiguslikus televisioonis ei ole uudised ainsad asjad. Kui poliitikutele jääb ette ainult 15 minutit nädalas, ehk “Aeg Luubis” saade, siis on see väga kitsas vaade avalik-õiguslikule ringhäälingule,” kommenteeris Jõesaar Raivo Palmaru süüdistusi.

Jõesaar märkis, et loomulikult on ETV mõningate saadete puhul arenemisruumi. “Muidugi ei saa öelda, et kõik oleks ideaalne, aga väita seda, et Eestis avalik-õiguslikku ringhäälingut ei eksisteeri, on natuke palju öeldud.”