Kultuuriministeeriumi muusikanõunik Juko-Mart Kõlar selgitas, et selle taotlusvooru raames eraldatavad toetused on mõeldud eesti muusika ja muusikaalaste väljaannete kirjastamiseks. „Täpsemalt toetatakse selliseid tegevusi ja kulutusi, mis on vajalikud otseselt erinevate väljaannete, olgu need siis noodid, muusikaalased tekstid või teatmeteosed, kättesaadavaks tegemiseks füüsilisel või digitaalsel kujul. Kusjuures juhul, kui tegu on vähemalt 80% ulatuses riigi toel loodava väljaandega, peab see olema kasutajatele tasuta kättesaadav,“ selgitas Kõlar.

Toetusmeede „Muusikaalased väljaanded“ on loodud selleks, et rahvuskultuuriliselt olulised heliteosed ja muusikaalased tekstid talletuks ning oleks kättesaadavad. Samuti selleks, et jätkuvalt ilmuks muusikavaldkonnale olulisi teatmeteoseid, kultuuriuurimusi, monograafiaid jms.

Taotlusi hindab muusikavaldkonna asjatundjatest koosnev komisjon, kuhu kuuluvad Olav Ehala Eesti Heliloojate Liidust, Peep Lassmann Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast, Toomas Siitan Eesti Muusikateaduste Seltsist, Urvi Haasma Eesti Muusikakoolide Liidust, Joel-Rasmus Remmel ja Jaak Sooäär Eesti Jazzliidust, Aarne Saluveer Eesti Kooriühingust, Timo Steiner Tallinna Muusikakeskkoolist, Henry-David Varema Eesti Interpreetide Liidust ja Juko-Mart Kõlar Kultuuriministeeriumist.

Lisaks muusikakirjastamise toetustele on kuni 25. aprillini võimalik taotleda toetusi ka muusikakonkursside korraldamiseks. Täiendav info mõlema taotlusvooru kohta on avaldatud Kultuuriministeeriumi kodulehel www.kul.ee.