Lõuna prefektuuri pressiesindaja sõnul pidasid 29. detsembril kella 11.30 paiku Tartu Kaubamaja turvatöötajad kinni mehe, kes püüdis poest varastada 50 euro eest kaupa. Kaup tagastati poele rikkumata kujul, mees kahetses juhtunut. Varasemaid rikkumisi mehel ei ole ning politsei alustas juhtunu uurimiseks väärteomenetlust, mille käigus selgitab täpsemaid asjaolusid ja otsustab, milline saab olema karistus toime pandud süüteokatse eest.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja sõnul korraldatakse ministeeriumi kunstide asekantsleri kohale uue aasta alguses konkurss.

Oreškini sõnul oli tegu vääritu teoga. Ta kirjutas oma Facebooki lehel: "Head sõbrad ja tuttavad! Mul on väga kahju, et olen teid kõiki alt vedanud, kuna sain hakkama vääritu teoga. Tegu oli rumala kihlveoga ja mul ei ole sellele muidugi mingit õigustust. Palusin end ametist vabastada ning taandan end mõneks ajaks avalikust ja virtuaalsest elust. Vajan järelemõtlemiseks aega.

Vabandan kõigi ees, keda olen solvanud ning mõistan, kui te ei soovi enam minuga suhelda. Palun vaid säästa oma peret, kes pole juhtunuga seotud.

Kõike head, Raul"