Eelmise aasta juulist septembrini lahkus kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse osakonnast kolm spetsialisti. Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Ave Toots-Erelt kommenteeris eelmise aasta septembris, et paanikaks pole põhjust, sest suurem töö on juba tehtud ja inimeste lahkumine seega arengukava valmimist ei mõjuta. Tollal oli veel lootus arengukava detsembris valitsusse saata, kirjutas venekeelne Delfi.

Praeguse seisuga on vana lõimumise arenguplaan juba neli kuud tagasi lõppenud, uut aga pole.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Katrin Arvisto kinnitas 22. aprillil päringule vastates, et arengukava "Lõimuv Eesti 2020" on valmis ja peatselt ka avalik.

Valmimine on tema sõnul varasemate plaanidega võrreldes tõepoolest pisut viibinud, sest lõimumiskava tuleb esitada koos rakendusplaaniga ja see omakorda sõltub otseselt Euroopa Liidu struktuurivahenditest. Suurt osa eelarvelisi tegevusi, mis lõimumiskava rakendusplaanis kirjas, on kavas rahastada just Euroopa Liidu struktuurivahendite lõimumis- ja haridusalastest meetmetest.

"Paraku nihkus Euroopa Liidu struktuurivahendite planeerimine meile varem teada olnust mitu kuud edasi ja see tingis ka lõimumiskava esitamise edasilükkumise. Lõimumiskava ja selle rakenduskava on nüüdseks valmis ja lähiajal läheb see ministeeriumidele kooskõlastamiseks," teatas Arvisto.