"Natalja Lapinal lõppes leping juunis ja ta lahkub ametist. Teatril peab ju olema kunstiline juht ning on igati loomulik, et teater saab uut hooaega alustada uue kunstilise juhiga," selgitas Delfile kultuuriministeeriumi teatrinõunik Tõnu Lensment.

Seni on Lensmendi sõnul läbirääkimisi peetud erinevate kandidaatidega, hetkel on jõutud noore vene lavastaja Marat Gatsalovini. "Läbirääkimised alles kestavad ning seetõttu ei ole ka võimalik enamat kommenteerida. Pooltele sobiva lahenduse leiame kindlasti."

Summat, mille eest noor lavastaja Eestisse tööle kutsuda plaanitakse, ministeeriumi teatrinõunik avaldada ei soostunud. "Liigsed kulutused on igatahes ilmselge liialdus," ütles Lensment.

Marat Gatsalov (34) on õppinud kolm aastat Moskva kultuuriinstituudis, samuti kinoinstituudis näitlejaks. Seejärel astus GITISesse lavastamist õppima ja töötas Moskva Majakovski teatris näitlejana. Lavastajadiplomi sai 2008. aastal.

Mullu suvel mängis MTÜ R.A.A.A.M Viinistul Gatsalovi lavastatud "Tühermaad", mille autor Anna Jablonskaja hukkus 2011. aasta algul Moskvas Domodedovo pommiplahvatuses.