Kultuuriministeerium on seisukohal, et täna avalikustatud riigikontrolli aruandes välja toodud tähelepanekud investeeringutoetuste jaotamisest ei ole oluliselt mõjutanud kultuuri ja spordiobjektide projektide edenemist, maksumustja hilisemat ekspluatatsiooni.

“Seni tehtud otsused ei ole seadnud ohtu kultuurisektori toimimist, pigem on need arengut soodustanud. Need on loonud tingimusi kultuuriga tegelemiseks ja sellest osasaamiseks, soodustanud ka tervislike eluviiside harrastamist Eesti elanike poolt,” selgitas kultuuriministeerium.

Kultuuriministeerium on tulnud uusehitiste ülalpidamiskulude katmisega seni toime nii, et vajaminev lisaraha ei tuleks teiste asutuste või valdkondade arvelt.

Erinevalt auditis välja toodud arvamusest on riigiasutustele suunatud investeeringuotsused  ministeeriumi väitel kooskõlas nii kultuuriministeeriumi strateegilise arengukava kui ka 1998. aastal kinnitatud kultuuripoliitika põhialustega, mis nõuavad riigi käitumist enda omandis olevate kultuuriasutuste suhtes heaperemehelikult ja perspektiivse omanikuna.