Saar selgitas, et jagatavad toetused on tähtsad eelkõige inimeste aktiivse eluviisi ja tervisekäitumise edendamise seisukohast. „Viimase liikumisharrastuste uuringu järgi ei tegele kolmandik elanikkonnast liikumisharrastustega üldse. Riigi eesmärk on tuua inimesi spordi juurde ning tagada selleks soodustav elukeskkond ja võimalused,“ ütles minister.

Rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks mõeldud toetusega tagatakse võistluste kõrgetasemeline läbiviimine ning see aitab spordi abil Eestit maailmas tutvustada. „Aastatega on rahvusvaheliste spordivõistluste korraldamise konkurents riikidel vahel kasvanud ja see, et Eestile antakse järjest enam kõrgetasemelisi võistlusi korraldada, on suur rahvusvaheline tunnustus meie spordiorganisatsioonidele,“ kinnitas Saar.
Rahvusvaheliste võistluste korraldamiseks saavad 2016. aastal enim toetust Eesti Laskurliit Euroopa juunioride meistrivõistluste korraldamiseks, Eesti Maleliit Euroopa kiir- ja välkmale meistrivõistluste korraldamiseks ning Saaremaa Merispordi Selts ZOOM8 purjetamise maailmameistrivõistluste läbiviimiseks. Kokku toetati 20 rahvusvahelist võistlust, nende kohta saab lugeda siit.
Liikumisharrastuse edendamiseks said enim toetust Klubi Tartu Maraton Tartu Maratoni Kuubik 2016 korraldamiseks ning Spordiürituste Korraldamise Klubi oma sündmuste läbiviimiseks. Toetust said ühtekokku 31 projekti, loe nende kohta lähemalt siit.

Maakonna spordiliitude toetus on mõeldud spordiliitude ja kohalike spordiorganisatsioonide tegevuse heaks, samuti maakonna meistrivõistluste ja spordiürituste korraldamiseks, sportimispaikade korrastamiseks, aga ka inventari soetamiseks ning sporditegevuse korraldamisega seotud isikute koolitamiseks. Vaata toetuse jagunemist siit.

Ujumise algõpetuse maakondlik toetus on ette nähtud kõigile maakonnas tegutsevatele üldhariduskoolidele, et lapsed õpiksid ujumise selgeks esimeses kooliastmes. Riikliku õppekava kehalise kasvatuse ainekavas olevat ujumise algõpetust on Kultuuriministeeriumi eelarvest toetatud alates 2005. aastast. Toetuste jagunemist vaata siit.