Kultuurikoda kutsub valitsust ja riigikogu üles käituma peaministri sõnade järgi ja lõpetama tuleviku arvel liugu laskmise.

"Aeg, mil valitute sõnad ja teod ei kattu, peab lõppema," leiab kultuurikoja juhatus. "Parim viis seda väljendada, on vastu tulla haridustöötajate nõudmistele ning korraldada valitsuse ja riigikogu toetusstreik."

Kultuur ja haridus ei ole luksuskaup, mille arvel võib rasketel aegadel kokku hoida, vaid rahva kestlikkuse esmane tingimus.

Üleskutse viitab Ansipi kõnele

Eesti Kultuuri Koja juhatus on solidaarne peaminister Andrus Ansipi mõtetega tema vabariigi aastapäeva eelsest kõnest, kus peaminister ütles, et me peame tegema vastutustundlikke otsuseid.

"Peame kujundama oma riigile ja rahvale parimat võimalikku tulevikku. Ei ole meil õigust elada laste ja lastelaste arvel, ei ole meil õigust tuleviku arvel liugu lasta," külasid peaministri sõnad.

Kultuurikoda leiab, et just õpetajad on need, kelle igapäevaseks tööks on oma riigile ja rahvale parima võimaliku tuleviku kujundamine. Õpetajatele väärilise tasu tagamist ei saa tõesti pidada ei laste arvel elamiseks ega tuleviku arvel liulaskmiseks.