Lasnamäe linnaosa valitsuse hallatava asutuse kultuurikeskus Lindakivi direktor Katrin Siska viibib lapsehoolduspuhkusel. Kultuurikeskuse Lindakivi direktori ametikoha täitmiseks kuulutas Lasnamäe linnaosa valitsus välja avaliku otsingu. Tähtajaks laekus viis taotlust, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Linnaosa vanema käskkirjaga moodustatud valikukomisjon hindas kandidaatide vastavust esitatud nõuetele ja tunnistas sobivaks kandidaadiks kultuurikeskuse Lindakivi direktori ametikohale Marko Lõhmuse.

Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Jaanus Riibe sõnul on uue direktori ees mitmeid väljakutseid, sealhulgas klubi – ja seltsitegevuse arendamine, kontsertide ja kultuuriürituste korraldamine. "Marko Lõhmusel on palju kogemust ja selget pikaajalist visiooni ning strateegilist nägemust kultuurikeskuse arengust,“ selgitas Riibe.

Marko Lõhmus lõpetas 1992. aastal Tallinna Konservatooriumi koolimuusika erialal ja õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias magistriõppes kultuurikorraldust. Marko Lõhmus on töötanud erinevatel ametikohtadel kultuuri- ja meelelahutusvaldkonnas.

Ta on olnud aastatel 2010 kuni 2013 Tallinna Filharmoonia direktor, Eesti Kontserdi direktori kohusetäitja aastatel 2006 kuni 2009, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia kultuurikorralduse õppetooli juhataja aastatel 2004-2006.