Harry Liivrand on lõpetanud Tartu Ülikooli ajalooteaduskonna kunstiajaloolasena. Ta on täiendanud end Saksamaa Liitvabariigi välisministeeriumi diplomaatide koolis kultuuripoliitika erialal ja mitmes teises välisriigis näituste kureerimise ning kultuuriturismi alal, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Liivrand töötab praegu Tallinna Kunstihoone juhatajana, enne seda oli ta nädalalehe Eesti Ekspress kunsti- ja kultuuritoimetaja. Ta on töötanud ka Eesti Kunstimuuseumis, Eesti Riigi Turismiametis, Eesti Kunstiakadeemias ning olnud Raadio Vaba Euroopa ja Skandinaavia kunstiajakirja „NU: The Nordic Art Rewiew“ Balti korrespondent.

Liivrand on korraldanud arvukalt Eesti kunsti näitusi kodu- ja välismaal, kureerinud mitmeid välisnäitusi ja avaldanud erialases perioodikas nii Eestis kui välismaal arvukalt kunstiteaduslikke artikleid, samuti on ta kirjutanud muusikast ja teatrist.

Harry Liivrand on pälvinud mitmeid preemiad ja stipendiume, viimastel aastatel on teda tunnustatud Kristjan Raua kunsti aastapreemiaga ning Eesti Kultuurkapitali kujutava- ja rakenduskunsti sihtkapitali preemiaga.

Ta on alates 1992. aastast Eesti Kunstnike Liidu liige, kuulub ka mitmetesse erialaühingutesse, näiteks Eesti Kunstiteadlaste Ühingusse ning Rahvusvahelisse Kunstikriitikute Ühingusse AICA-sse.

Kultuuriesindaja peamine ülesanne on eesti kultuuri tutvustamine Saksamaal ning kahe maa vaheliste kultuurisuhete edendamine ja hoidmine.

Kandideerimise eelduseks oli riiklikult tunnustatud kõrgharidus, saksa ja inglise keele valdamine kõnes ja kirjas, väga hea Eesti kultuuriruumi, -inimeste ja -institutsioonide tundmine, suhtlemisjulgus, algatusvõime ja organiseerimisoskus.

Avalik konkurss kuulutati välja seoses praeguse kultuuriesindaja Reet Weidebaumi ametiaja lõppemisega tänavu augustis.

Eestil on kultuuriesindajad kuuel maal – Euroopa Liidu juures ja Belgias, Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaal, Soomes ja Venemaal.