Lavale astuvad filmisõpradega meenutusi jagama elavad legendid: Liia Laats, Väino Puura, Kadri Jäätmaa ja teised menufilmi kangelased, teatas ETAle Imre Sooäär. Filmi tootja - Eesti telefilmi õigusjärglase, ETV poolt tuleb juubilari tervitama ETV peadirektor Ilmar Raag.

Täna 25 aastat tagasi saabus filmi reþissöör Sulev Nõmmik Muhumaale ette valmistama filmi võtteid. Linatoes jõudis avalikkuse ette peale Moskva tsensuuri kärpeid küll alles aasta hiljem, 1978. aastal.

Veerandsajandiga on komöödiast saanud kultusfilm, mida ikka ja jälle vaadatakse. See on eesti rahva üks armastatuim ekraaniteos, mis peegeldab vaimukalt linna ja maa vahelisi vastuolusid ja on oma temaatika ning karakteritega aktuaalne ka tänapäeval. Film vändati Muhu saarel ja Kessulaiul erinevates võttepaikades. Peamine tegevus toimub Koguva külas, Nuka talus.

Talu tegelik peremees Nuka Ärni, keda filmis mängis Karl Kalkun, oli ise ka Juhan Smuuli monoloogi "Suvitajad" prototüübiks, mille aineil Enn Vetemaa ja Sulev Nõmmik kirjutasid stsenaariumi. Aastatega on filmi kangelastest paljud manala teele langenud, nagu Sulev Nõmmik, Ervin Abel, Karl Kalkun, Eva Meil ja teised. Legend suvitajatest aga elab edasi.

Pädaste mõisa hoovis näidatakse filmi vabaõhu öökinos suurel ekraanil.