Tundub, et eelmise aasta õppetund oli kasutu ja hoolsad arvete maksjad jäävad ikkagi mingite arusaamatute mängude pantvangiks, mida arendavad Sillamäe elamute kommunaalteenuste firma AS Meke ja soojafirma AS Sillamäe SEJ, nendib Delfi Virumaa korrespondent Jevegeni Kapov.

Ainult kui Kohtla-Järvel keerati soojakraanid kinni kolmes majas, siis Sillamäel said „jääaja" hoiatuse 113 elamut, kus puudub korteriühistu. Nende majade elanikud ei soovinud omal ajal ühistuid moodustada ja usaldasid asjaajamise heatahtlikult kommunaalteenuste firmale.

Majade trepikodadesse ilmus nüüd vastav kuulutus: „Seoses Sillamäe AS Mekel tekkinud võlgnevusega katkestatakse alates 20.09.2010 tarbijate varustamine soojaenergiaga. AS Sillamäe SEJ katkestab soojaenergia andmise AS Mekele juhul kui võlgnik ei tasu 17.09.2010 oma võlgnevust."

Kommunaalteenuste firma võlg oli käesoleva aasta 3. septembri seisuga 3 712 708,76 krooni. AS Sillamäe SEJ teatel on võlgnikule saadetud mitmeid meeldetuletusi. Samuti on peetud kahepoolseid kohtumisi, kuid need pole soovitud tulemust toonud.

foto: Jevgeni Kapov