Saabuv öö ja ka laupäeva hommikupoolik pakuvad veel vihmahooge ja siis hakkab lääne poolt alates taevakaar üha enam helesinist värvi näitama. Pilve vahelt piiluv päike aitab õhul kõikjal üle 10 piiri soojeneda. teatas EMHI sünoptik Taimi Paljak

Tõusev õhurõhk lükkab vihmapilved pühapäeva ööks Peipsi taha. Selge tähistaevas ja vaibuv tuul annavad õhule vaba voli jahtuda, päädides varahommikul vaid kraadi-paarise soojaga, maapinnal võib esineda aga lausa miinuskraade. Päeval on taevas küll valged pilverüngad, kuid sajuni need küpseda ei jaksa. Sooja on pühapäeval loota 15 kraadi piires.

Uus nädal pöörab õhuvoolu edelasse, kust päev-päevalt soojemat õhku tuleb. Ülemäärase kuumuse hoiavad ära lisanduvad pilved, millest vahete-vahel tuleb ka vihma. Nädala esimestel päevadel on vihmahooge hõredamalt- esmaspäeval põhiliselt Ida-Eestis, teisipäevaseid sajuhooge on raskem piiritleda, kuid kõikjale neid kindlasti ei jagu.

Tugevnev kõrgrõhuala peaks sajuta hoidma kolmapäeva öö. Kui väge kauemaks jagub, saame boonusena lisaks ka kena päeva.

Neljapäevane prognoospilt aga toob Rootsi rannale madalrõhkkonna, mis meil kagu- ja lõunatuult tõstab ja vihmapilvede väe üle mere saadab. Soojakraadid näitavad jõudsalt kasvutrendi. Kui nädala esimesel päeval kerkivad maksimumnäidud vaid veidi üle 15 piiri, siis teisipäeval pürgivad juba 20 piirile lähemale. Edaspidi ulatub temperatuurivahemik juba 19-24 kraadini, jahedam on vaid vihmahoogude korral.