Arhitektuuri aastapreemia said Vabaduse väljaku arhitektid Andres Alver, Tiit Trummal ja Veljo Kaasik. Audiovisuaalse kunsti 100 000-kroonine kulka aastapreemia said Kiur Aarma ja Jaak Kilmi dokumentaalfilm “Disko ja tuumasõda” eest.

Helikunsti aastapreemia kuulub projekti “Eesti helisalvestised 1939” meeskonnale, kuhu kuuluvad Urve Lippus, Kadri Steinbach, Iivi Rauna, Claus Byrith, Morten Hein, Anu Sõõro ning Tuuli Aule.

Kirjanduse aastapreemia pälvis Hendrik Lindepuu Tadeusz Rózewiczi “Valitud luuletuste” (2009) ja teiste poola kirjanduse tähtteoste tõlkimise eest.

Kehakultuuri ja spordi aastapreemia sai jalgpallur Mart Poom eeskujuliku sportlaskarjääri ning Eesti tutvustamise eest maailmas.

Kujutava- ja rakenduskunsti vallas sai 100 000-kroonise preemia Boris Bernštein monograafia “Visuaalne kujund ja kunstimaailm” ja pikaajalise panuse Eesti kunstiteadusesse.

Näitekunsti aastapreemia sai Priit Raud töö esituskunsti eri vormide ühendamisel ning rahvakultuuri preemia pälvisid Ants Soots ja Ülo Luht — laulu- ja tantsupeo “ÜhesHingamine” kunstilise kõrgtaseme ja vaimsuse eest.

Lisaks jagas kultuurkapital enam kui 1,2 miljoni krooni eest kümneid sihtkapitalide aastapreemiaid.