Kulbok ütles BNS-ile, et Sults on võtnud selge positsiooni, ja kiitis direktorit selle julguse eest. “Võib-olla ei nõustu ma tema soovitustega sajaprotsendiliselt, ent kindlasti taunin ma homolembeliste grupikirja Sultsi avalikuks ristilöömiseks,” teatas ta.

“Nii nagu homodel on õigus oma “väärakusele” (kui nad lausa paraade ja laulatusi ei korralda, nende väärakus normaalsust ei häiri), on ka heterodel õigus homode parnassile pürgimist taunida,” lisas Kulbok.

Ta teatas, et toetusallkirja Sultsi kaitseks saab anda aadressil yleskutsesallivusele@hot.ee

Kulboki sõnul on kolmapäeva ennelõunal sellel aadressil laekunud arvukalt toetuskirju. Ta avaldas arvamust, et Sultsi kaitseks astub välja rohkem inimesi, kui on direktori vallandamise nõudjaid.

Sults avaldas eelmisel nädalal artikli, milles soovitas ühiskonnal võtta kategooriliselt eitav hoiak homoseksualistide suhtes. “Demokraatiale ei maksa neil siin apelleerida,” kirjutas ta.

Artikkel ajendas gruppi kunstiinimesi algatama allkirjade kogumise mitmele ametkonnale suunatud avaldusele, milles nõutakse Sultsi vallandamist. Protestijad nimetasid direktori seisukohti üleskutseks sallimatusele ja võrdlesid seda natsisimiga.