Kolmapäeva hommikul jättis veefirma Kähri Türi-Allikul veeta 320 inimest ja kohaliku kaupluse, sest talle oli tasumata 180.000 krooni eest arveid, kirjutab Järva Teataja.

Kuigi trepikodade seintele kleebitud lipikutel teavitas Kähri, et inimesed enne vett tagasi ei saa, kui võlad on tasutud, oli vesi majades juba sama päeva õhtuks.

Sellest, et pumbajaamas on kohalikud mehed kolmapäeval sees käinud ja vee taas torudesse lasknud, sai Kähri juht Vladimir Kährenov teada eile hommikul kella 10.30 ajal, kui Türi-Allikul oma valdusi üle vaatas. Ta helistas politseisse ja palus korravalvuritel appi tulla.

Enne politseid jõudsid pumbajaama aga Türi vallavanem Enn Mäger ja volikogu esimees Toomas Šadeiko, kes otsisid koos Kährenoviga veerand tundi probleemile lahendust. Tulemust see aga ei andnud, sest kui politsei kohale jõudis, selgitas Kährenov, et tema pumbajaama on öösel sisse murtud ja sinna uus lukk ette pandud.

Politseinike silme all saatis Kährenov oma töömehed lukku puruks saagima ja seejärel käskis vee trassist taas välja lasta.

Mäger ja Šadeiko pakkusid Kährenovile, et ta jätaks vee inimestele alles kuni järgmise nädalani ja selle aja eest maksab vee kinni vald. “Kui sa ei taha siin enam edasi tegutseda, siis järgmiseks nädalaks otsime siia uue firma, kuid inimesed ei saa ilma veeta jääda,” selgitas Šadeiko.

Mäger kutsus Kährenovi kella 14ks vallavalitsusse, et seal kokkuleppe paberile panna.

Kährenov nõustus vallamajja minema, kuid käskis töömeestel torud lahti ühendada. “Kui saame pärast mingi kokkuleppe, siis annan vee tagasi, kuid praegu võtan välja,” oli ta viimane sõna.

Veerand tundi hiljem, kell 11.30 olid töömehed käsu täitnud ja Türi-Alliku 120 peret ja kohalik kauplus olid taas ilma veeta.

Pärast poolteist tundi kestnud kohtumist kinnitas vallavanem Mäger, et suutis Kährenoviga jõuda kokkuleppele ning Türi-Alliku inimesed saavad vee tagasi.

Neljapäeva õhtul kella 17.30 oli Türi-Allikul vesi taas tagasi.