Merits räägib raamatus muuhulgas sellest, kui olulised on saatkonna jaoks riigijuhtide külaskäigud. "Samuti oli saatkonna, eriti just suursaadiku, jaoks väga tähtis saavutada kõrgetasemelise kahepoolse visiidi toimumine. See andnuks tunnustust saatkonna heast tööst ja kahepoolsete suhete olulisusest. Paraku polnud minu kolmeaastase tööperioodi jooksul saatkonnal tippvisiitide osas päris täit kordaminekut," sõnab Merits.

Samas, kirjutab Merits, käis Tallinna ja Kiievi vahel siiski üsna tihe liikumine, kusjuures külalised eeldasid enamasti briifingut ja võõrustamist saatkonnalt. "Pole vist mõtet lisadagi, et restoraniarved maksis saatkond, st maksumaksja. Mulle meenusid sageli omaaegse välisministri Ilvese New Yorgis aastal 2000 poetatud sõnad (olime viibinud heas Mehhiko restoranis ja muuhulgas limpsinud oivalist Frozen Margaritat): "Suur tänu Eesti maksumaksjale"," meenutab Merits.

Mälestusi on Meritsil ka seoses Taavi Rõivase ja Sven Mikseriga. "Tänastest tippudest on meeles tollane riigikogu liige Taavi Rõivas, naerusuine noor mees, kes korraks tõsinedes meenutas oma karjääri algust, mainides, et selleks, et üleüldse kusagile jõuda (ta mõtles erakonda), tuleb end ikka räigelt tõestada ja tööd rabada. Eks selles kumas läbi soov jõuda veelgi kõrgemale," kirjutab Merits.

"Sven Mikser riigikogu väliskomisjoni esimehena oli mõistagi tasemel. Tema välispoliitilised teadmised olid tõesti põhjalikud. Hotelli fuajees kokteiliklaasi taga unustas Mikser end pikalt ja põhjalikult rääkima Süüria siseolukorrast. Vaevalt, et keegi Islandi väljakul Süüria küsimust sellal sel määral valdas - aasta oli alles 2008, Bashar al-Assad polnud veel eriline jututeema," kirjeldab Merits. "Igatahes olin nõus Silver Meikariga, kes märkis: tunnistagem, et Mikser on meist targem."

Kuido Merits oli 2007. kuni 2010. aastal Ukrainas Eesti suursaatkonna asejuht ja 2014. aastal kevadest sügiseni OSCE erivaatlusmissiooni liige Lõuna-Ukrainas. Missioonist ülestähendatud märkmed ilmusid hiljuti raamatus "Võimalik missioon. Märkmeid Ukrainast".