Kõige olulisema punktina leiab võimuleppes äramärkimist programmi „Tallinn aitab“ elluviimine. “Jätkame linnale kuuluvates ettevõtetes sotsiaalsete töökohtade loomist ning toetame uute töökohtade loomist erasektoris. Rakendame jätkuvalt töötuid heakorra- ja hädaabitöödel,” seisab koalitsioonileppes.

Pealinna võimuparteid kavatsevad nõuda tegutsemist ka valitsuselt. Nimelt nõutakse valitsuselt avalikel töödel töötutele lubatud töötundide arvu suurendamist.

Koostöös töötukassaga soovib linnavõim kasutada Euroopa sotsiaalfondi raha Tallinna tööhõive parandamiseks, töötute nõustamiseks, täiend-, keele- ja ümberõppeks ning palgatoetuse maksmiseks.

Uute töökohtade loomiseks kavatsetakse täiendavalt investeerida linna infrastruktuuriobjektide rajamisse.

Samuti lubatakse seista selle eest, et liikumispuuetega inimestele oleks tagatud nõuetekohane ligipääs ühiskondlikele hoonetele, liikumine nendes, samuti linnaruumis tervikuna.

Lasnamäele rajatakse tööharjutuskeskus.

Mida pakutakse ettevõtetele?

Väikeettevõtluse toetamiseks tahab pealinn rentida soodsalt linna pindu väikestele poekestele, näiteks toidu-, pagari-, käsitöö- ja raamatuäridele. Uusi töökohti loovatel ettevõtetel aga vähendatakse jätkuvalt hoonestusõigustasu või rendihinda.

Olulisel kohal on ka tööstuspargid ja tööharjutuskeskused. Plaanis on rajada uus tööstuspark Suur-Sõjamäele, kuhu ettevõtted saavad püstitada tootmishooneid ja luua uusi töökohti. Lisaks neljale juba loodud ettevõtlusinkubaatorile (Ülemiste, Kopli, Mustamäe, Veerenni) avatakse ka viies.

Nõmme turu eeskujul tahetakse jätkata kodumaise toodangu müümiseks linnaosadesse turgude loomist.

Pealinna tahetakse tuua innovatsiooni

Uus võimuliit tahab Tallinnast Eesti innovatsioonipealinna, toetades stipendiumidega Tallinna kõrgkoolide ja tööstuslinnakute koostööd. Lisaks kavatsetakse toetada Tallinnast rahvusvahelise finantsteenuste keskuse kujundamist.