Aadressil Testikodus.ee saab internetist tellida mitmesuguste suguhaiguste teste ning seejärel saadetakse koju proovivõtmise komplekt. Suguhaiguse proovi analüüsiti siiski diagnostikalaboris Quattromed HTI Laborid OÜ, mitte kodus.

“Meestest on koju testikodus.ee portaali kaudu proovivõtukomplekti koju tellinud ligikaudu 100 meest,” ütles Delfile Quattromed HTI Laborid OÜ laboratooriumi arendusjuht Jõers.

Jõersi sõnul tahavad end Testikodus.ee portaali kaudu testida põhiliselt inimesed, kes kahtlustavad endal suguhaiguse olemasolu. “See tähendab, et testinutest ligikaudu 15 protsenti on klamüüdia nakkuse kandjad,” selgitas Jõers, et tänu sellisele suhteliselt lihtsale enesetestimise võimalusele saavad need inimesed ka arsti juurde minnes abi ehk ravi.

Jõersi hinnagul on tulenevalt 2000. aastate alguse HIV haiguse leviku suurenemisest räägitud üldsusele kondoomi kasutamise vajalikkusest ja üldiselt suguhaigustest. “See tähendab, et suguhaigustest teatakse ja osatakse ennast ka hoida, et ei nakatutaks,” kinnitas ta.

Testiga on võimalik kontrollida end herpesviiruse, klamüdioosi, gonorröa ehk tripperi, mükoplasma ning trihhomonoosi suhtes. Testimiseks võtab patsient vastavalt juhendile endalt proovi, saadab selle laborisse ning saab laborilt vastuse kaks päeva pärast proovide laekumist.

Vastused saab teada koodnime alusel veebikeskkonda turvaliselt sisse logides.

Ühe testi hind on 202 krooni, hind vastab Haigekassa poolt kehtestatud piirmäärale. Proove analüüsib ning vastuse annab tunnustatud diagnostikalabor Quattromed HTI.