Mis on selle taga, et alates eelmise nädala reedest on kino Kosmos lähedal asuva spordiseltsi Kalev peahoone ja Staadioni tänaval asuva kinnistu omanikuks avalikkusele tundmatu osaühing Valdor Holding ning eestlaste kauaaegse spordipühamu Kalevi halli omanik samamoodi tundmatu OÜ Anemo Holding? kirjutab tänane Eesti Päevaleht Online.

Kuidas tekkisid võlad, mis viisid enam kui saja-aastase ajalooga rahvusvärvides spordiseltsi miljoneid kroone väärt maatükid vastavalt tööriistafirma Mecro omanike kinnisvarahaldusettevõttele ja Kalevi tegevjuhi kohusetäitja Jaanus Glaasega seotud osaühingule?

Mis viis selleni, et spordiselts on abiks palganud saneerija, kelle abiga loodetakse varadest ja kohustustest ülevaade saada ning päästa ühtviisi nii väärtuslik kinnisvara kui ka Kalevi kuulus nimi?

Riigikogu liikmest spordiseltsi juhatuse esimees Peeter Kreitzberg selgitab, et kõigi hädade alguseks on viie aasta eest alustatud vana Kalevi ujula ümberehitus, mida nüüd tunneme Kalev SPA nime all - amortiseerunud ujula asemele 2005. aasta lõpul kerkinud veekeskuse renoveerimiseks planeeriti esiti sada miljonit krooni, kokkuvõttes kujunes maksumuseks aga ligi kaks korda rohkem.