Vastavast paneelist osa võtnud olid ühteviisi nõus, et tegemist on tõsise probleemiga, kuid lahenduste pakkumisel läksid vaated ka kohati lahku.

Eesti suursaadik Moskvas, Jüri Luik leidis, et Läänes tuleks uurida Vene propaganda tekitatud stereotüüpe ja neile siis kartmata vastu astuda. Ta pakkus kohapeal välja neli teemat, kus võiks väljakutse esitada.

"Esimene on küsimus Stalinist. Vene meedias käib Stalini heroiseerimine sõjaaja liidrina. Me peaks panema lauale Stalini rolli Teise maailmasõja vallapäästjana. See on komplitseeritud, kuid peaksime selle välja käima," rääkis Luik.

Teise teemana tõstatas ta kommunismi hukkamõistmise. See küsimus pole lahendamata mitte üksnes Venemaal, vaid selgelt ka Läänes endas.

Lisaks mainis Luik tervet loetelu küsimustest, mida Venemaa on hakanud ära kasutama, tuues neid oma tegevuse ettekäändeks. Lääne poolt peaks otsustavalt taolistele katsetele vastu astuma, sest tegelikult on paralleelide toomine kohatu. Nendeks on Kosovo kaasus, nn värvilised revolutsioonid, aga ka Venemaa esimese presidendi Boriss Jeltsini rolli õiglane hindamine.

"Me peaksime olema agressiivsed, valmis otse vastu astuma," resümeeris Luik.

Venemaa propagandaekspert Peter Pomerantsev, kes on ise varem Vene televisioonis töötanud, suhtus sellesse aga kahtlevalt. "Kui poliitikat loovad inimesed asuvad narratiivide kallale, siis ma haaran oma relva järele," raputas ta pead.

"Putini inimesed soovivad just igavesti kestvat narratiivide lahingut," märkis Pomerantsev ja lisas, et Lääs kaotaks sellise võitluse igal juhul, sest erinevalt Venemaast ei saa minna valetamiseni. "Seega, kui hakatakse rääkima Kosovost, muutun ma närviliseks," viitas ta Luige ettepanekule.

Pomerantsev märkis, et tema meelest peaks propagandale vastu astuma "kriitilise mõtlemise stimuleerimisega" Venemaal. Ta tõmbas paralleeli sektidega. Venemaa propaganda taga olevad inimesed uurivad põhjalikult sektide toimimist, mis rajanevad ajupesul. "Ainuke viis saada inimesi sekti mõju alt välja on kriitilise mõtlemise stimuleerimine," leidis ta.

Pomerantsev pakkus ka konkreetseid samme. Kuivõrd Venemaa meediakanalid on uputatud Putini ülistamisse ja Ukraina kohta käivasse, siis valitseb seal täielik tegelikku kohalikku elu puudutavate uudiste puudus. "Minu meelest peaks hakkama külvama raha Reutersi või Bloombergi uudisteagentuuridesse, et need hakkaksid tootma uudiseid, mida [Vene võimud] kardavad.

Suursaadik Luik vaidles sellele natuke vastu. Tema sõnul on väga raske soovitud sõnumitega Venemaa inimesteni pääseda. Ta leidis, et suurem tõenäosus on inimesteni jõuda siis, kui sõnum "raputab maailma", mis juhtus näiteks viimati siis, kui Ukraina võimud keelustasid kommunistliku sümboolika. Seda arutati Venemaal hoolega.