Ometi leidis noormees võtmed üles ja juhtus halvim: neli inimest suri liiklusõnnetuse tagajärjel.

Neiu (nimi toimetusele teada - toim) kinnitas Delfile, et peol grilliti ja joodi alkoholi. "Randy oli väga purjus, teistest aru ei saanud." Seda, kas 15-aastased neiud alkoholi jõid, ei osanud ta öelda.

Kui lahkusime, oli kõigil tuju hea

Neiu läks koos sõpradega suvilasse, et Randy Audile autoabi pakkuda. "Kui pooltelje ots sai vahetatud tahtsime meie tagasi Elvasse liikuda, olime sinna neljakesi läinud. Mu sõber peitis Audi võtmed igaks juhuks ära ja meie lahkusime suvilast. Randy küll mainis, et tahab ujuma minna ja teist noormeest kuulsin mainimas, et ta tahab Rannus käia," kirjeldas neiu grillpeol toimunut. "Enne, kui me lahkusime tundus, et kõigil oli tuju hea."

Vähem kui viis minutit hiljem sõitis Randy suurel kiirusel Elva poole suundunud seltskonnast mööda. Noormees leidis siiski auto võtmed üles ning võib eeldada, et võttis suuna oma sõbra soovil Rannusse. "Kõik neli, kes suvilas olid, istusid ka autos, Võrtsjärve juurde nad ei keeranud, vaid sõitsid Rannu poole," kinnitas Elva poole sõitnud neiu. "Randy oli roolis."

Ei saanud Randyt takistada

Asfalttee on seal üpris kitsas, mahutades vaevu kahte kõrvuti sõitvat autot. Neiu sõnul vedas, et mõlemad autod üldse teele jäid, sest tegemist oli väga ohtliku möödasõiduga suurel kiirusel. "Mina sõitsin rahulikult edasi. Sõidu pealt ei oleks me saanud kuidagi Randyt takistada, sest muidu oleks ka enda eludega riskinud. Audi kadus silmapiirilt ikka väga kiiresti," arutles neiu, kas ja mismoodi oleks ta ehk saanud halvima ära hoida.

Pärast seda sõitis neiule vastu üks sõiduauto, natuke maad edasi sõites nähti asfaltteel eeldatavalt nii äsja vastu tulnud sõiduauto kui suure sõidukiiruse tõttu ümber puu rullunud Audi pidurdusjälgi.

"Jäin seisma ja poisid jooksid autost välja. Kuna Audil oli esiotsas leek, sõitsin meie autoga igaks juhuks natuke eemale, autost väljudes helistasin numbrile 112."

Juhuslikult mööda sõitnud autojuhilt saadi tulekustuti ning kustutati leekides Audi esiots. "Auto rool oli autost eemale välja lennanud, vaatepilt oli õõvastav. Šokk oli meeletu, esimene reaktsioon seda metallihunnikut nähes ajas lihtsalt karjuma ja üle terve keha värisema. Ei tekkinud arvamustki, et keegi neist ellu oleks võinud jääda... Õudne oli mõelda, et alles vähem kui kümme minutit tagasi olid nad elus, kõndisid, rääkisid, naersid, hingasid ja nüüd ei ole enam midagi," kirjeldas neiu.

Tartumaal Rannu vallas Vehendi külas juhtus teisipäeva õhtul üliraske liiklusõnnetus, milles vastu puud sõitnud autos hukkus neli noort inimest. Tegemist oli endiste koolikaaslastega. Ühe hukkunud tüdruku ema teadis, et ta laps läks järve äärde, väidetavalt on tegemist pere ainukese lapsega.

Sõiduautot juhtinud 23-aastase Randy arvel oli üle kümne kriminaal- ja väärteo. Viimati tabati eile Tartumaal enda ja veel kolm inimest surma viinud 23-aastane Randy tänavu jaanuaris Elvas autoroolist alkoholi tarvitanuna. Käesoleva aasta märtsikuus võeti mehelt erinevate rikkumiste eest lisakaristusena ära ka juhtimisõigus.