Kaheksa aastat peasekretärina töötanud ja tihti annetamise teemalisi läbirääkimisi pidanud Michal selgitas, kuidas annetuste küsimine käib.

See käib tema sõnul üldiselt väga lihtsalt. Kui ta pole annetajaga varem kokku puutunud, siis ta selgitab Reformierakonna vaateid, kirjeldab Reformierakonda, räägib, millised on Reformierakonna töösuunad ja mida nad soovivad lähiajal korda saata ja võibolla räägib ka erakonna ajaloost, kui huvi on. "Aga üldiselt ei ole me Eestis tundmatu kaubamärk," rääkis Michal.

Reformierakonna kodulehel on olemas lühike juhend, kes ja kuidas annetada saavad. Seega peasekretärina saatis Michal meili, et nagu sai räägitud, paluks vastavalt ka annetada ning ka kodulehelt vastava info.

Juhtub ka seda, et annetuse eest küsitakse midagi vastu. "Meil on aga lihtne reegel, et peasekretär ei ole kunagi ühegi otsustusorgani liige," selgitas Michal.

Tema kaheksa aasta jooksul peasekretärina ei kuulnud ta ühtegi nõukogusse ega kuhugi mujale. "Meil oli alati otsustamine ja raha küsimine ära lahutatud just sellepärast, et ei saakski võimalikku korruptsiooniefekti tekkida," lausus Michal.

Sellepärast ta taandus ka järjekindlalt riigikogust. Michal küll valiti riigikogusse, aga ta ütles, et soovib olla peasekretär, et ei saaks tekkida vääritimõistmist.

"Reformierakonnas on lihtne reegel – raha eest ei saa midagi vastu, peale poliitika. Poliitika on see, mida me vastu pakume."

"Reformierakond on varjamatult olnud ettevõtliku inimese sõbralik erakond ja ma ei näe mingit põhjust, miks inimesed, kellel läheb ühiskonnas paremini, ei võiks erakondadele annetada," lisas Michal.