Eelnõu seletuskirjas seisab:
"Kuivõrd ei ole teada, kaua eriolukord kestab, on mõistlik anda nii põhikooli lõpueksamite kui riigieksamite korraldust puudutavad küsimused otsustamiseks Vabariigi Valitsusele. Olenevalt eriolukorra kestusest võib olla vajalik kas riigieksamite toimumine edasi lükata või juhul, kui eriolukorra kestus on esialgsest oluliselt pikem, näha ette võimalus nii põhikooli kui ka gümnaasiumi lõpetamiseks ilma lõpueksamiteta."

Haridusministrit ei õnnestunud kommentaariks tabada, küll aga selgitas haridusministeeriumi kommunikatsioonijuht Tarmu Kurm, et eksamite toimumine või mitte toimumine sõltub sellest, millal olukord normaliseerub ja millal on turvaline füüsiliselt kooli kohale minna.

Küsimusele, kas on variant, et lisaks põhikooli lõpueksamitele jäävad ära ka riigieksamid, vastas Kurm, et kõik variandid on kaalumisel. "Ei saa kindlas kõneviisis välja öelda, kuid loomulikult on ministeerium kaardistanud kõik võimalused," ütles Kurm.

Valitsuse algatatud 33 seadust muutva eelnõu muudatusettepanekute tähtaeg on homme hommikul kell 10. Esimene lugemine toimus esmaspäeval.