Eesti sõprade rahvusvahelisel kokkutulekul rääkis Sergo Vares, kuidas aastaaegade vaheldumine aitab eestlastel kohaneda tulevikuga. Ta tõi näiteks oma talunikust vanaema, keda ilmamuutused õpetasid tulevikku ennustama. "Ta oskas herilaste käitumise järgi öelda, millal hakkab vihma sadama ja selle järgi arvestada, millal peab heina tegema," kinnitas Vares.

"Miks meid on vähe? Sest sellel ajal, kui kõik valmistuvad tulevikuks, pole aega lapsi saada," naeris Vares. Kuid väiksel rahvaarvul on ka tema arvates positiivseid külgi, sest kui mujal maailmas on vaja 17 allkirja, et midagi tegema hakata, siis Eestis pole inimesi, kellelt luba küsida. "Me oleme nagu Nike - teeme lihtsalt ära!" ütles Vares.

Näitleja leiab, et eestlased on vahetanud religiooni tehnoloogia vastu. "Me usume Iphone 6S-i rohkem kui jumalasse. Kui eestlasel on probleem, siis ta ei palveta, vaid guugeldab," arvas Vares. Selle tõttu on tema hinnangul uuenduste loomine meile nii oluline.

Ka eestlaste ratsionaalsust peab Vares edu aluseks, sest see sunnib unistamise asemel kõike oma silmaga nägema. Tema sõnul on see põhjuseks, miks Eesti on tehnoloogias ülejäänud maailmast ees. "Me ei usu tulevikku enne, kui me seda näeme, selle pärast oleme esimesed, kes maailmas tulevikku jõuavad,“ ütles Vares.

Eile alanud Eesti sõprade rahvusvaheline kokkutulek toimub seitsmendat korda. Seal osaleb üle saja ettevõtja, poliitiku, teadlase, ajakirjaniku ja arvamusliidri.