Küberkaitse õppepäev algas noortele kaitseministeeriumis, kus nad said päeva sissejuhatuseks ülevaate üldistest julgeolekuolukorrast ning kübervaldkonnast selle osana, samuti kaitseministeeriumi tegevustest küberjulgeoleku suurendamisel, vahendab Kaitseministeerium.

Seejärel jätkus õppepäev kaitseväe Staabi- ja sidepataljonis, kus noortele selgitati kaitseväe vaadet kübervaldkonnale ja tutvustati kaitseväe küberlaborit. Samuti oli võimalus saada ülevaade küberajateenistusest.

Pärastlõunal tutvusid Küberpähkli võitjad NATO Küberkaitse koostöökeskusega ning Riigi Infosüsteemide Ameti tegevustega kriitilise informatsiooni infrastruktuuri kaitsel.

Küberpähkel on tänavu Kaitseministeeriumi ning Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse koostöös korraldatud põhikooli- ja gümnaasiuminoortele suunatud küberkaitse teemaline võistlus. Küberpähkli võistluse esimeses, veebipõhises voorus pandi proovile osalejate teoreetilised teadmised. Lõppvooru pääses 25 parimat kes pidid lahenda praktilisi ülesandeid, näiteks pidid võistlejad tegelema pahavaraga ja leidma võrguliiklusest krüpteerimata andmeid.

Kõige enam pääses Küberpähkli teise vooru Tartu õpilasi. Ka võit läks Tartusse. Esikoha sai Miina Härma Gümnaasium abiturient Johannes Kadak. Teise koha sai Andres Jõgi ja kolmanda koha Gregor Eesmaa, mõlemad Tartu Jaan Poska Gümnaasiumist. Tänasel Küberkaitse õppepäeval osales võistluse esiviisik.