Konverentsil tõdeti, et küberkuritegevuse käive kogu maailmas on ületanud narkoturu käibe ja kasvab kiirusega 50% aastas. Sel aastal ületab internetti ühendatud arvutite hulk Aasias arvutite hulga Euroopas ja USA-s kokku.

Ühtlasi on alates Eesti vastu korraldatud ründest 2007.a. sagenenud poliitiliselt motiveeritud välisriikidest lähtuvad ründed rahvuslike infosüsteemide vastu.

Kaitseministri ettekande peamine sõnum oli vajadus süvendada rahvusvahelist ja riigisisest koostööd ning kasvatada arvutikasutajate teadlikkust. “Eesti kogemusele tuginedes pole midagi olulisemat kui koostöö nii riigi sees kui rahvusvaheliselt. Internetis ei ole piire ja meil tuleb ühiselt hoolitseda oma küberkodu turvalisuse eest,” ütles kaitseminister Aaviksoo oma ettekandes.

“Eesti on valmis jagama oma kogemusi küberkaitses kõigi huvitatud pooltega, oleme koostöös oma NATO partneritega asutanud Kollektiivse küberkaitse kompetentsikeskuse Tallinnas ja ootame meil korraldatavatele konverentsidele osavõtjaid kõigist huvitatud riikidest,” kinnitas ta.

Konverentsi osavõtjad olid üle 50 Aasia ja Vaikse ookeani regiooni riigi juhtivad küberjulgeoleku spetsialistid kaitsevägedest, valitsustest, juhtivatest pankadest, telekommunikatsiooni- ja teistest ettevõtetest.