Kolonel Tamm, kes on NATO küberkaitse kompetentsikeskust juhtinud alates selle loomisest 2008. aastal, märkis oma lahkumiskõnes, et võimalus keskusega koos kasvada ja areneda on olnud hindamatu kogemus, teatas kaitsevägi.

„"Iga organisatsiooni edu ja jätkusuutlikkus tulenevad selle inimestest ja meeskonnavaimust. Teiega on olnud au ja privileeg koos töötada, sest teie olete need, kes teevad Küberkaitse kompetentsikeskuse suurepäraseks. Ma loodan teiega kokku puutuda ka tulevikus,"” ütles kolonel Tamm. "„Ma soovin kolonel Artur Suzikule edu ja palun teil toetada teda nagu te toetasite mind ajal, mil ma juhtisin Küberkeskust.“"

Kolonel Artur Suzik, kes siiani teenis kaitseväes side- ja juhtimissüsteemide osakonna ülemana, tervitas oma uut meeskonda ja tunnustas enda eelkäija poolt tehtud tööd.

„"Keskus on kasvanud aastate eest välja käidud ideest tunnustatud organisatsiooniks. Oma kogemustest side- ja juhtimissüsteemide osakonna ülemana tean, et keskuse toetus NATO liikmesriikidele ja keskuse partneritele on küberkaitse valdkonnas olnud fenomenaalne,“" ütles kolonel Suzik. "„On väga põnev liituda keskuse meeskonnaga, näha selle tööd seestpoolt ja saada järgnevatel aastatel keskuse tööd juhtida.“

Kolonel Tamm andis pidulikul tseremoonial kolonel Suzikule üle NATO küberkaitse kompetentsikeskuse lipu ja istutas oma teenistusaega märkima jääva tammepuu. Kolonel Ilmar Tamm asub edasi õppima Ühendkuningriikides Londonis, sealses kolledžzis Royal College of Defence Studies.

2008. aastal asutatud NATO küberkaitse kompetentsikeskus on Tallinnas asuv rahvusvaheline sõjaline organisatsioon, mille missioon on parendada NATO liikmesriikide ja keskuse partnerite suutlikkust, koostööd ja infovahetust küberkaitse teemadel.