Kübarsepa sõnul on see lubamatu tegevus, see ei saa ega tohi olla parlamendi töö. „Demokraatlikus õigusriigis ei sekku seadusandja käimasolevasse kohtumenetlusse ega tohi survestada selle osapooli. See on lausa lubamatu.“

„Kui Keskerakonnal või mõnel teisel fraktsioonil on küsimusi Savisaare süüdistuse ja tema materjalide lekke osas, siis on neil võimalus peaprokuröriga eraldi kohtuda. Karilaid viitab nagu õiguskomisjon oleks teisipäevasel koosolekul otsustanud üksmeelselt Perling Savisaare kaasuse osas välja kutsuda. Tegemist on olukorra moonutamisega. Sellist otsust kirjeldatud viisil vastu ei võetud,“ nentis Kübarsepp.

"Teisipäeval kuulutati välja 15 minutiline õiguskomisjoni istungi vaheaeg, mil oodati järgmise päevakorrapunkti juurde ministrit. Laua mitmes otsas tekkisid erinevad arutelud, mida ei saanud kuidagi pidada ühiseks aruteluks ega liiatigi otsuste langetamiseks," leidis vabaerakondlane.

Karilaidi tõlgendus komisjoni otsusest on täiesti meelevaldne. Kübarsepa sõnul on põhimõtteliselt väär riigikogu üht või teist komisjoni rakendada erakonnapoliitilise vankri ette või tegelema ühe poliitiku juhtumiga. Kübarsepa meelest tuleb komisjoni esimehel endalt küsida, kas ta on sattunud enda jaoks õigesse kohta ning kas ta saab aru, mida tähendab riigikogu komisjoni juhtimine.

Karilaid: komisjon tahab koos peaprokuröriga kaaluda, kas andmelekete ärahoidmiseks oleks vaja algatada sisejuurdlus

Edgar Savisaare kriminaalasja materjalid lekitati käesoleval nädalal meediasse. Viimastel päevadel on avaldatud suures koguses infot Savisaare kriminaalasja toimikutest.

„Taas on leidnud aset juhtum, kus kriminaalmenetluse raames kogutud andmed on lekkinud meediasse ning see tõstatab paratamatult küsimuse, kuidas on sellises olukorras tagatud aus ja õiglane kohtupidamine,“ ütles õiguskomisjoni esimees Jaanus Karilaid ERRile.

Ta lisas, et komisjon tahab koos peaprokuröriga kaaluda, kas selliste juhtumite ärahoidmiseks oleks vaja algatada seadusemuudatusi.

„Samuti kaalub komisjon pöördumist justiitsministri poole küsimusega, kas oleks vaja hiljutise andmelekke osas algatada sisejuurdlus,” lausus Karilaid.