Keskerakond võttis erakonda vastu kergejõustiku Euroopa sisemeistri kaugushüppes Ksenija Balta, teatas erakond täna.

„Sport tähendab igapäevast tööd eesmärkide nimel, vastutust ja pühendumist,“ ütles Balta. „Täpselt sama tööd teeb Keskerakond Eesti ühiskonnas. See erakond teeb tööd, on pühendunud ja ei vea kunagi oma pöidlahoidjaid alt.“

Balta tunnustas Keskerakonna spordi- ja noorsoopoliitikat. „Tahan olla eeskujuks noortele ja läbi enda tuua poolehoidjaid Keskerakonnale, sest pean sellest erakonnast lugu,“ märkis Balta.

Keskerakonna infojuht Toomas Raag ei tahtnud Balta võimalikku kandideerimist veel kommenteerida. “Mis valimisnimekirjadesse puutub, siis need avaldame 5. septembril.”

“Demokraatlikus riigis on kõigil õigus valida ja saada valituks. See on põhiseaduslik õigus,” ütles kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi Delfile.

“Juhul kui ta osutub valituks, siis ma siiralt loodan, et tema põhitegevuseks lähiaastatel jääks ikkagi sport mitte poliitika, sest tal on kergejõustikus veel palju saavutada.”

“Ma ei tea tema otsuse tagamaid ja ei oska seetõttu rohkem kommenteerida. Ei taha kellegi otsuseid hukka mõista,” lisas Teigamägi.

Ksenija Balta treener Andrei Nazarov kinnitas õpilase poliitikasse siirdumist, aga ütles, et lähemaid kommentaare saab kaugushüppe Euroopa sisemeistrilt alles hooaja lõpus.

Ksenija Balta saavutas maailmameistrivõistlustel 2009.a. Berliinis 8. koha kaugushüppes 6.62 Ta on 2009.a. Euroopa sisemeister kaugushüppes tulemusega 6.87.

2009. aasta 6. märtsi seisuga on Ksenija Balta püstitanud neli kehtivat Eesti rekordit.