Reformierakonna Tartu piirkonna üldkoosolekul tõdeti, et valitsus peab rakendama kõik meetmed tagamaks kiire üleminek eurole 2011. aasta jaanuaris ning olulisust jätkata Eestile edu toonud läbipaistva majanduspoliitika ja madala maksukoormusega, teatasid Tartu piirkonna reformierakondlased.

Piirkonna esimehe Kruuse sõnul tuleb Eesti majanduse arendamise seisukohalt tähelepanu pöörata eelkõige tasakaalukale majanduspoliitikale, mis suurendab usaldust Eesti valitsuse ja majanduse vastu ning teiseks euroga liitumisele, mis seob meid tihedamalt Euroopa majandusruumiga.

„Iga esimese kursuse majandustudeng teab, et majanduslanguse ajal ei tohiks valitsus tõsta otseseid makse, kuna see vähendab inimeste ja ettevõtjate võimalusi turgutada majandust,“ ütles Kruuse.

„Maksude tõstmine on küll kõige lihtsam vahend eelarveaukude lappimiseks, kuid seda tehes vähendatakse raha liikumise läbipaistvust, tekitades olukord, kus inimesed ei saa enam otsustada, mida nende teenitud rahaga tehakse,“ lisas Kruuse.

Tartu linnapea soovis valitsuskoalitsioonile püsivust ning arvestades lähenevaid valimisi riigimehelikkust. „Ehkki europarlamendi valimised on Eestile väga olulise tähtsusega, tuleks valitsusel ning eelkõige nendel ministritel, kes kandideerivad ka europarlamenti, loobuda võitlusest parteiliste dogmate eest ning mõtelda eelkõige riigi heaolu peale,“ rõhutas Kruuse.

Samuti üldkoosolekul esinenud europarlamendi saadik Toomas Savi kiitis Urmas Paeti poolt välja käidud üle-euroopalise vanemahüvitise ideed.

„Meil kehtiv vanemahüvitis on lapsevanemate huve arvestavam kui peretoetused või vanemapalgad paljudes teistes Euroopa Liidu riikides. Olen samuti seda meelt, et kõik Euroopa Liidus elavad emad ja isad ning lapsed väärivad sama head vanemahüvitist kui on eestlastel,“ sõnas Savi.

„Eestile tähendaks see 2,5 miljardit eelarvest vabanevat lisakrooni, millega on võimalik tõsta vanemahüvitise alammäära ja tuua tagasi palgaline isapuhkus,“ lisas Savi.