Reedel Kalevi aktsionäridele esinenud magusavabriku suuromaniku Kruuda sõnul tuleb meediasse investeerida, sest Kalev on saanud kallutatud informatsiooni tõttu mitusada miljonit krooni kahjumit, kirjutab Postimees.

“Me investeerime meediasse, et meile ei pandaks sõnu suhu,” rääkis Kruuda. “Tunnetame, et see käik suurendaks ka meedia korrektsust Kalevi suhtes.”

Kalev on viimastel nädalatel ostnud viiendiku Ida-Virumaa maakonnalehest Põhjarannik, samuti ajakirju Sporditäht ja Ärielu kirjastava Inreko Pressi. Lisaks sellele on Kalev börsiteates kinnitanud, et firmal on huvi veelgi meediasse investeerida.

Kinnitamata andmetel on Kruuda huvi tundnud osaluse omandamise vastu Raplamaa maakonnalehes Nädaline, ajakirjas Just ja kirjastuses Presshouse.

Ajakirjandusspetsialistid on seni Kruuda meediaturule tulemisse väga skeptiliselt suhtunud, sest see eeldaks suuri kulutusi ning pole kaugeltki kindel, et need ennast tagasi teeniksid.

Samuti viidatakse Kruuda meediaturule sisenemise eetilisele aspektile, sest ärimees ei tee avalikes sõnavõttudes saladust sellest, et ta püüaks oma meediaväljaannete abil edendada oma teisi ettevõtmisi.