"Minu sõnum Teile on väga lihtne. Inimest eristab pliiatsist võimekus mõelda ja langetada oma otsus iseseisvalt. Mõtlev ja südametunnistusega inimene ei tohi ega pea olema kirjavahendiks kellegi kolmanda käes, kes valge paberi teiste kätega ära sodib. Loobumine oma erakonnast, oma põhimõtetest, väärtustest ja sõpradest ... karjääri, oma isikliku ja lühiajalise poliitilise kasu nimel .... see ei ole see, mille pärast paljud Teist omal ajal Eestimaa Rahvaliidu asutamise juures seisid ja aastaid ennastohverdavalt tööd on teinud," seisab Kruuda läkituses.

"Ei ole saladus, et Eesti poliitikas on alanud uus faas, mille käigus suured erakonnad asuvad poliitilist palliplatsi ümber jagama. Päris kindlasti ei näe me uues riigikogus rohelisi. Ja tänases saalis on inimesi, kelle arvates ei peaks uues riigikogus esindatud olema ka Rahvaliidu fraktsioon. Sellisele mõttele on demokraatlikus ühiskonnas oma õigus, oma koht ka poliitikas, kuid sellist mõtet ei tohi vabale inimesele suruda peale käsukorras," taunib Kruuda.

"Kui meie lapsed suvisel Eestimaal palli taga ajavad, siis nemad ei tule selle peale, et vahetada keset mängu poolt ja lüüa pall oma väravasse. Sellisest häbi ja põlgust ei talu ükski noor koolijüts. Poliitikas tahetakse tõestada vastupidist," kirjutab ta.

Rahvaliidu pikaajalise toetaja ja Teie tegemistele kaasaelajana soovib Kruuda neil mitte loobuda oma erakonnast, mitte loobuda oma vaadetest ja sõpradest. "Ja ärge vaadake neile noorte võimupöörajate peale samuti halvasti. Kõik me oleme eksinud, see on inimlik. Noored mehed saavad varem või hiljem aru ja tulevad erakonna juurde tagasi. Rahvaliit ei pea otsima oma „turuosa“. Teil on olemas selline mõiste nagu „maa sool“, seda ei suuda ka kõige parem reklaamiagentuur valmis joonistada, sotside parteikontorist rääkimata," sõnas Kruuda rahvaliitlastele.

"Kümme aastat tagasi hoidsite Te ära Eesti suurima vara ja rahvusliku rikkuse ärandamise Eesti Energia näol. Ka täna on sellised katsed kavas ja roosade särkidega poisid käivad taas meie viimast vara müümas. Teie abi ja tugi on täna Eestile vajalik.

Rahvaliidul oli ja on oma valija, oli ja on omad toetajad ja olete Teie. On vaja vaid hoida kokku ja pidada lausrünnakule väärikalt vastu. Sõpra tuntakse hädas. Kohtumiseni 2011. aasta Eestimaa Rahvaliidu kongressil!" lõpetab Oliver Kruuda.