Oliver Kruuda teatas tänasel Ajakirjanike Liidu seminaril esinedes, et uus online-portaal peaks avatama järgmisel nädalal: „See pidi avatama juba 8. oktoobril, aga siis lükkus edasi. Vaatame, et sinna vigu sisse ei jääks — et ei jookseks kokku ja nii. Järgmisel nädalal peaks portaal tööle hakkama,” vahendab Eesti Päevaleht.

Portaali sisust rääkides selgitas Kruuda, et ebaadekvaatsuse, sealhulgas erakondliku kallutatuse vältimiseks tahab ta avaldada kogu saadetava info, seda pealkirja või muuga moonutamata.

„Kui meile saadetakse info, siis me riputame selle üles,” ütles Kruuda ja kinnitas, et tahab pakkuda “positiivseid uudiseid”. “Ka see, kelle kohta uudis käib, saab oma arvamuse kirja panna,” selgitas Kruuda ja möönas, et toetub selles soovis enda kogemusele, kus tema seisukoht Nõmme “võsalõikuse” asjus meediat ei veennud.

Praeguse meediaolukorraga ettevõtja rahul ei ole. „Pealkirjaline pommuudis varjutab selle, mis mujal — näiteks maakondades, toimub,” leiab Kruuda. „Näiteks eile helistas mulle Kanal 2 ja tahtis Ester Tuiksoo auto kohta küsida. Ma küsisin vastu, miks? Küsigu parem Urmo Aava kohta — temal on tähtis võistlus, kõigile rallisõpradele väga oluline.”

Kruuda kinnitas, et tema eesmärk on just maakondade ja valdade info inimesele vaid mõne hiirekliki kaugusele tuua. „Me ei konkureeri selle tarbija pärast, kes sensatsiooni otsib,” kinnitas ettevõtja. Kahtlused sellise ettevõtmise tulemuslikkuses Kruudat ei häirinud.

Esialgu ei müüda portaali isegi reklaami ja seda finantseeritakse omakapitalist. „Võibolla ei paku portaal reklaamivõimalust isegi aasta või kaks,” selgitas Kalev Grupi juht.

Peagi on teleekraanidele oodata Kalev Meedia spordikanalit. Oliver Kruuda sõnul on plaanis telepildi kiireks ja vaheldusrikkaks muutmine. Ettevõtja tõi näiteks jalgpallimatši ülekande: “Kaheksa minutit jalgpalli, siis kaks minutit muud, siis kaheksa minutit palli, siis midagi muud.” Kruuda kinnitas siiski, et matši viimast minutit “2 minuti muu” näitamiseks ei katkestata.

Kalevi spordikanalist ei tule siiski ainult spordikanal. “See on nagu tavaline kanal, aga seebiooperite asemel on spordiülekanded,” selgitas Kruuda. Spordi vahele on kanalil ette nähtud toota ka uudiseid ja omasaateid.