Ehkki Kalevi aktsia püsib börsil teiste firmadega võrreldes sisuliselt paigal ja omanikud tulu ei teeni, ei tähenda see, et ettevõte hoiaks võtmetöötajate motiveerimisel raha kokku, kirjutab Äripäev.

Mõni aeg tagasi ostis Kalevi omanik Oliver Kruuda oma turundusjuhile uhiuue musta värvi Porsche Coupe 911 Carrera S, mille hind algab 1,4 miljonist kroonist.

Kui kõrvutada turundusjuhile soetatud ametiauto hinda Kalevi eelmise majandusaasta kasumiga, siis oleks auto ostmata jätmise korral saanud kasumit hüppeliselt kasvatada. Kalev lõpetas viimase majandusaasta 1,2 miljoni kroonise kasumiga. See võrdlus on muidugi meelevaldne, sest tõenäoliselt on auto renditud.

Kalevi turundusjuht Alar Pink algul tõrjus kuuldusi, nagu oleks Kruuda talle Porsche ostnud. Hiljem tunnistas, et seda marki ametiauto on tal küll ja praktiliselt uhiuus — 2006. aasta mudel.

“Eks jutte on igasuguseid, tööandjaga on mul omad kokkulepped. Vastab tõele, et mul sellenimeline auto on. See on tööauto,” ütles Pink.

Kruuda sõnul on Pink Eesti turundusguru ning ametiauto on osa ettevõtte tunnustusest inimesele, kelle ajus liiguvad ideed, mis toovad ettevõtte aktsionäridele sisse kümneid miljoneid kroone.

“Hansapanga kasum ühes kuus on suurem kui meie aastakäive. Samas on meie bränd Hansapanga omast kõvem,” selgitas Kruuda.