„Ma ei ole tegelikult jõudnud neid säutse lugeda – ja ma ei põle ka sellisest soovist igal juhul. Kuid on lihtsalt silmapaistev, et mu väga pehme blogipostitus – mis polnud mingi rünnak Eesti vastu, lihtsalt tähelepanek, et SKT on siiani kõvasti alla kriisieelset taset – kutsub esile sellist raevu,“ väljendas Krugman nõutust Ilvese väljaütlemiste kohta.

President Toomas Hendrik Ilves pahandas eile hilisõhtul sügavalt New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmani peale, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eesti pole majanduslangusest täielikult taastunud, ning reageeris öeldule teravalt Twitteris.

"Kirjutagem millestki, millest me midagi ei tea, ja olgem ennasttäis, üleolevad ja patroneerivad. Nad on ju vaid pilusilmad," kirjutas Ilves. "Ilmselt Nobeli preemia kaubanduse eest tähendab, et võid jutlust pidada rahaasjade teemal ning kuulutada minu riik "tühermaaks"."

Ilves jätkas retoorilise küsimusega "Aga tõesti, mida meie teame? Oleme ju vaid rumalad ida-eurooplased. Valgustamata. Ühel päeval me saame aru. Nostra culpa." President ei peatunud aga seal, vaid jätkas. "Si*ume ida-eurooplaste peale - nende inglise keel on halb, nad ei reageeri ja tegelikult teevad, milles on kokku lepitud, ja valivad valitsusi, kes on vastutustundlikud."

Ilvese emotsionaalne sõnavõtt ületas kiiresti uudisekünnise ka ülemaailmses meedias.